Domov
Shop
Moj seznam želja0

Mesto sajenja

Vrtnice zahtevajo najmanj 6 ur sonca dnevno, pomembno pa je tudi dobro kroženje zraka. Primerna tla so srednje ilovnata, rahlo kisla in dobro drenirana. Vrtnice ne marajo pretirane vode v smislu, da bi bile dlje časa natopljene.

Sajenje

Prvi korak je označevanja mesta sajenja, da bi se prepričali, da bo grmovje posajeno na načrtovanih razdaljah. Izkopljite luknjo z globino in premerom 30 cm. Izmešajte eno tretjino izkopane zemlje s tretjino hlevskega gnoja in tretjino šote.

Na dno luknje postavite narejeno mešanico, nato postavite vrtnico tako, da bo mesto razmnoževanja v ravnini s površino zemlje (PVC-folijo obvezno odstranite).

Prostor med koreninami in steno luknje izpolnite s predhodno narejeno mešanico za sajenje (tretjina izkopane zemlje, tretjina hlevskega gnoja in tretjina šote), dobro pritisnite in obilno zalijte.

Če obstaja možnost zamrzovanja, dobro zagrnite še z dodatno zemljo, ki jo lahko po začetku vegetacije odstranite.

Sadilna razdalja

Hibridne čajevke in floribunde sadite na razdalji 60 do 90 cm, plezalke na razdalji 200 do 300 cm, mini vrtnica na razdalji 30 do 40 cm, pri pokrovnih vrtnicah pa računajte, da se bodo širile do nekje 100 cm.

Sajenje stebelnih vrtnic

Sajenje stebelnih vrtnic poteka enako kot navadnih vrtnic, le da jih je treba privezati za leseno oporo, da bi jih zaščitili pred lomljenjem. Posebna pozornost je potrebna pri stebelnih vrtnicah pri zaščiti v času zime. V tem času je njihovo krošnjo najbolje prekriti s papirjem, najlonom ali vrečo iz jute, da se ne bi zmrznile.

Back to Top
Izdelek %s je dodan v košarico.