Domov
Shop
Moj seznam želja0

IZJAVA O ZASEBNOSTI

To izjavo o zasebnosti smo izdelali, da bi pokazali, kako skrbimo za zasebnost naših uporabnikov in da bi jih seznanili z različnimi načini zbiranja in obdelave osebnih podatkov na tej spletni strani.

Prosimo Vas, da to Izjavo preberete pozorno, da bi izvedeli, kako zbiramo, obdelujemo, varujemo in na kateri koli drugi način uporabljamo Vaše podatke.

Vsi podatki o uporabnikih o strogo nadzovorani, shranjeni in dostopni samo zaposlenim, ki jih nujno potrebujejo, da bi lahko opravljali svoje delo.

Vsi zaposleni v Prodajalca (PLANT GARDEN d.o.o.) in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načela varovanja zasebnosti.

Pridobivanje in uporaba informacij

Prodajalec ceni in skrbi za Vašo zasebnost. V procesu realizacije iskane storitve in za obveščanje in objavo informacij, povezanih z Vašim nakupom ali drugo storitvijo, bomo uporabili le tiste informacije, ki nam jih boste prostovoljno dali. Obvezujemo se, da jih tretjim osebam ne bomo prodali, preneseli ali kakor koli drugače posredovali, kot je navedeno v tej izjavi.

Izpolnjevanje naročila

Da bi oddali naročilo na tej spletni strani, morate kot uporabnik izpolniti podatke. Skozi proces boste morali kot uporabnik/-ica dati kontaktne informacije (npr. ime, e-naslov ipd.).

Pošiljanje povpraševanj / pogovori (klepet)

Da bi poslali povpraševanje na tej spletni strani prek kontaktnega obrazca, se med pošiljanjem povpraševanja od uporabnika zahteva, da navede kontaktne informacije (ime, e-naslov itd.). Te informacije se uporabljajo, da bi lahko stopili v kontakt z uporabnikom za potrebe odgovora na vprašanja, postavljena na naši spletni strani.

Ta spletna stran uporablja Tidio, platformo za klepet, ki povezuje uporabnike/obiskovalce strani Prodajalca. E-naslov pridobivamo le ob soglasju uporabnika, potrebujemo pa jih, da bi začeli komunikacijo z uporabniki. Navedena sporočila in pogovori so shranjeni znotraj Tidio aplikacije. Za več infromacij preberite Politiko zasebnosti Tidio aplikacije.

Prodajalec sicer ne uporablja teh sporočil oziroma informacij iz njih, potrebuje jih le za potrebe odgovorov na vprašanja in povpraševanja oz. komentarje uporabnikov/obiskovalcev spletne strani.

Log datoteke

IP-naslove uporabljamo, da bi analizirali trende, vzdrževali spletno stran, spremljali gibanje in uporabo uporabnikov ter zbirali širše demografske podatke. IP-naslovi niso povezani z nobenimi drugimi osebnimi podatki, s pomočjo katerih je možna identifikacija posameznika.

Dostopnost informacij

Pridobljeni demografski podatki bodo dostopni našim medijskim partnerjem, profesionalcem in oglaševalcem. To ni povezano z nobenimi drugimi osebnimi podatki, s pomočjo katerih bi bila možna identifikacija posameznika. Da bi omogočili posebne storitve, se lahko združimo s tretjo stranko.

Povezave

Ta spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Prosimo Vas, upoštevajte, da Prodajalec ne more biti odgovorna za spoštovanje zasebnosti na omenjenih drugih spletnih straneh. Naše uporabnike spodbujamo, naj preberejo izjave o zasebnosti vsake spletne strani, ki pridobiva osebne podatke. Ta Izjava o zasebnosti velja izključno v povezavi z informacijami, ki so pridobljene na tej spletni strani.

Varnost

Ta spletna stran počne absolutno vse, kar lahko, da bi zaščitila podatke o uporabniku. Vnos zaupnih podatkov prek te spletne strani je zaščiten tako on-line kot tudi off-line. Če se v našem obrazcu za registracijo od uporabnikov zahtevajo zaupni podatki (kot so osebni podatki), so ti šifrirani oz. kodirani in zaščiteni z varnostnim protokolom (SSL). Poleg uporabe SSL-kodiranja počnemo tudi vse ostalo, kar lahko, da bi zaščitili podatke o uporabnikih na spletu in tudi off-line. Dostop do vseh podatkov o naših uporabnikih, ne le zgoraj omenjenim zaupnim podatkom, je omejen. Dostop do zaupnik podatkov imajo le zaposleni, ki jih potrebujejo, da bi opravili določeno storitev.

Za vsa dodatna vprašanja, povezana z varnostjo na naši spletni strani, nam lahko pišete po e-pošti na naslov [email protected]

Posebna ponudba

Začasno lahko prejemate informacije o izdelkih, storitvah in posebnih ponudbah ter novičke. Ker spoštujemo zasebnost svojih uporabnikov, Vam ponujamo možnost zavrnitve tega tipa informacij v popolnoma vsakem trenutku.

Popravki, spremembe in posodobitve osebnih podatkov

Če se uporabnikovi osebni podatki (npr. poštna številka) spremenijo ali uporabnik več ne želi naše storitve, mu omogočamo spreminjanje, posodabljanje ali izbris njegovih osebnih podatkov, ki jih imamo. To lahko naredijo s pošiljanjem e-sporočila na e-naslov [email protected]

Obvestila o spremembah

Če se v katerem koli trenutku odločimo, da bomo osebne podatke izkoristili drugače, kot je navedeno v času, ko so bili ti isti podatki pridobljeni, bomo naše uporabnike o tem obvestili po e-pošti. Uporabniki bodo imeli možnost, da se s tem strinjajo ali zavrnejo uporabo podatkov na nov način. Podatke bomo uporabljali skladno s pravili o spoštovanju zasebnosti, ki so veljala v času pridobitve podatkov.

Vodja obdelave podatkov

Prodajalec je vodja obdelave Vaših osebnih podatkov.

Politika zasebnosti velja za vse osebne podatke uporabnika, ki jih pridobivamo in obdelujemo, in sicer neposredno ali posredno prek svojih partnerjev.

Osebni podatek je vsak podatek, ki se nanašana fizično osebo, katere identiteta je znana ali se jo lahko ugotovi, in sicer posredno ali neposredno. Obdelava podatkov je katero koli delo, povezano z oebnimi podatki, kot so npr. pridobivanje, shranjevanje, uporaba, vpogled vanje in prenos osebnih podatkov. Ta politika ne velja za anonimne podatke. Anonimen podatek je tisti, ki ga ni možno povezati z določeno fizično osebo.

PRIDOBIVANJE IN OBDELAVA PODATKOV

Katere podatke pridobivamo

Osebni podatki: ime in priimek, naslov, davčna števila (če želite izdajo računa za podjetje), številka telefona in/ali mobitela, e-poštni naslov.

Obdelava podatkov

Podatke, ki jih pridobimo o Vas, uporabljamo za enega ali več spodnjih namenov:

  • zaradi personalizacije Vaše uporabniške izkušnje (pridobljene informacije nam pomagajo, da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
  • zaradi izboljšanja naše spletne strani (trajno si prizadevamo izboljšati ponudbo naše spletne strani na podlagi povratnih informacij, ki jih prejmemo od naših obiskovalcev in uporabnikov);
  • zaradi vzpostavitve primarnega komunikacijskega kanala z Vami – povpraševanja, vprašanja, novosti in ponudbe;
  • zaradi občasnega pošiljanja e-sporočil, ki se dotikajo občasnega prejema novic (če to želite), posodabljanja, informacij o podobnih izdelkih ali storitvah itd.
  • za obdelavo Vašega naročila, zamenjave in vračila, podporo, odgovore na vprašanja in povpraševanja ter pritožbe in da bi ocenili, katere novosti in ponudbe Vas najverjetneje zanimajo in da bi Vas lahko kontaktirali v zvezi s temi ponudbami v skladu z Vašimi interesi.

Prodajalec bo pridobila osebne podatke in informacije o zgodovini kupca, ko kupite izdelek pri nas, te pa bo uporabila za izvajanje storitev, ki ste jih iskali, in obveščanje o vprašanjih, ki so povezana z Vašim izdelkom.

Dajanje osebnih podatkov z namenom izpolnitve sklenjene pogodbe predstavlja pogodbeno obveznost in če jih ne omogočite/daste, lahko to vpliva na pravilen potek pogodbe ali ga celo onemogoči.

Prenos tretjim osebam

Osebne podatke je možno prenesti tretjim osebam, a le pod pogojem, če obstaja za prenos pravna podlaga.

Vaši osebni podatki se lahko prenašajo naslednjim subjektom:

za realizacijo v pogodbi sklenjene dostave blaga bomo podatke delili z izvajalci distributerskih storitev, s katerimi sodelujemo in imamo sklenjeno sodelovanje. Izvajalec distributerskih storitev lahko uporabnika pri dostavi blaga ali izvedbi storitev prosi za osebni dokument ali zabeleželiti določene podatke z dokumenta. Če uporabnik s tem ne soglaša in ne želi predati takih podatkov, ki so nujni za dostavo, paket, storitev oziroma blago ne bo moglo biti dostavljeno oziroma izvršeno tretjim osebam, ki skrbijo za pripravo in pakiranje blaga, skladno s pogodbo, ki jo imajo z Prodajalcem, tretjim osebam, ki vodijo knjigovodstvo za Prodajalca in tretjim osebam, ki izvajajo programsko podporo in skrbijo za vzdrževanje sistema in vnos novosti v sistem, državnim institucijam, ki zaprosijo za podatke zaradi neke tretje obdelave isti ali za potrebe udejanjanja pravic Prodajalca, zaradi nespoštovanja dogovora o izvajanju storitev.

Kako dolgo hranimo Vaše podatke

Osebne podatke shranjujemo in obdelujemo le toliko časa, koliko je potrebno za izvedbo določenih legitimnih namenov (ohranjenja pravic kupcev, pravico do popusta za dolgoletne kupce ipd.), razen če v veljavnim predpisih za posamezen namen ni predviden daljši čas hranjenja.

Če privolite v rabo podatkov za marketinške namene, bomo podatke hranili toliko časa, dokler ne boste soglasja preklicali. V primeru zavrnjenih ponudb, kjer ni dano soglasje za marketinške namene, podatke, povezane s ponudbo, hranimo eno leto, če pa nas zaprosite za izbris, bodo ti podatki nemudoma odstranjeni.

Osebni podatki, ki več niso potrebni, se anonimizirajo ali se kako drugače uničijo.

Uporabnik naše spletne strani lahko izbere, ali želi prejemati promocijska sporočila ali ne, kar stori s pritiskom na polje potrdila, ne glede na to, ali se je na strani registriral ali ne.

Dajanje osebnih podatkov je uporabnikova odločitev, saj ta lahko uporablja ugodnosti našega podjetja ali pa ne. Če se odloči, da nam ne bo zaupal podatkov, potrebnih za določeno aktivnost, ta ne bo mogla biti izvedena.

Kje se hranijo osebni podatki

Vsi podatki so shranjeni na več medijih:

Podatki, ki jih uporabnik da med izpolnjevanjem naročila, se shranjujejo na strežniku spletne trgovine in v poslovnem programu, do katerega lahko dostopajo zaposleni na tem oddelku ob kodah za dostop do poslovnega programa. Svoje podatke lahko v vsakem trenutku deaktivirati s pošiljanjem zahtevka za izbris, ki ga pošljete po e-naslovu [email protected] Našim uporabnikom priporočamo, da pri izdelavi gesla za uporabniški račun kombinirajo velike in male črke ter števila, da bi bilo geslo čim varnejše.

Podatki o uporabniku kot kupcu so:

na straneh spletne trgovine, ki se nahaja na zakupljenem delu podjetja, ki ponuja prostor na spletu in na lokalnih računalnikih znotraj podjetja Prodajalca zaposlenih, ki so zadolženi za obdelavo naročila in pri tretjih osebah, ki vodijo knjigovodstvo oziroma poslovne knjige in skrbijo za dostavo naročila

Podatki za promocijske namene so:

na straneh spletne trgovine (ki se nahaja na zakupljenem delu podjetja, ki ponuja prostor na spletu) in zakupljenem delu znotraj strani Sendy (izključno e-naslov in ime ter priimek uporabnika), podatki o pogovorih (chat) prek aplikacije Tidio (na strežnikih aplikacije)

Dostop in izmenjava podatkov

Uporabnik ima v vsakem trenutku možnost dostopa do svojih podatkov, ki so shranjeni na spletni strani, kjer jih lahko posodablja, spreminja in briše. Vse spremembe, narejene na spletni strani, bodo zabeležene tudi znotraj samega poslovnega programa z zamakom 24 ur.

Uporabnik lahko v vsakem trenutku dobi informacijo o tem, katere podatke ima Prodajalec shranjene, tako da pošlje vprašanje po e-pošti na naslov [email protected]

Na Vaše vprašanje bomo lahko odgovorili samo, če bo poslano z aktivnega e-naslova, ki je zabeležen v našem poslovnem softwaru s točnimi podatki znotraj e-sporočila (ime in priimek, številka uporabnika, ki išče informacijo), da bi Vas zaščitili pred možnimi tveganji prenosa Vaših osebnih podatkov neki tretji osebi.

Pravica do pozabe uporabnikovih osebnih podatkov

Uporabnik ima pravico v katerem koli trenutku zaprositi za izbris oebnih podatkov. Slednje lahko stori s pošiljanjem zahtevka po e-pošti [email protected] in podatki bodo nemudoma izbrisani, če obstajajo zakonska podlaga hranjena navedenih podatkov, legitimen interes in osnova za uresničitev Vaših zakonskih pravic.

Na Vaše vprašanje bomo lahko odgovorili samo, če bo poslano z aktivnega e-naslova, ki je zabeležen v našem poslovnem softwaru s točnimi podatki znotraj e-sporočila (ime in priimek, številka uporabnika, ki išče informacijo), da bi Vas zaščitili pred možnimi tveganji prenosa Vaših osebnih podatkov neki tretji osebi. 

Pravica do pritožbe

Če kljub vsemu menite, da je Vaša pritožba upravičena, nam pišite po e-pošti na naslov [email protected]

Varnostne mere za zaščito osebnih podatkov

Pridobljeni podatki so v elektronski obliki zaščiteni s SSL-certifikatom, ki beleži podatke in tako zagotovi, da komunikacija med računalnikom uporabnika in Prodajalca poteka skladno z varnim protokolom brez možnosti vpogleda v podatke s strani tretjih oseb.

Zaščito podatkov razumemo zelo resno in s pomočjo naprednejših tehnologij skrbimo, da bi Vaši podatki ostali zaščiteni. Kljub temu ne moremo zagotoviti zaščite informacij, prenesenih na splet ali  z njega, zato nismo odgovorni za informacije, ki jih na ta način prejme tretja oseba. Prodajalec shranjuje podatke znotraj EU.

Vaše soglasje

Z uporabo te spletne strani soglašate s to politiko zasebnosti.

Če se uporabnik ne strinja z izjavo o zasebnosti, ga prosimo, da več ne dostopa in ne uporablja spletne trgovine Prodajalca.

Sprememba Politike zasebnosti

Sprememba izjave o zasebnosti začne veljati takoj po objavi na spletni strani spletne trgovine podjetja Prodajalca. Nadaljnja uporaba naše spletne strani s strani uporabnika pomeni, da uporabnik potrjuje in sprejema spremenjeno izjavo o zasebnosti. Če se naše politike zasebnosti spremenijo, Vas bomo o tem obvestili na tej strani in posodobili datum spremembe politike zasebnosti, kot sledi v nadaljevanju.

Ta politika zasebnosti je nazadnje spremenjena 31.8. 2019.

Uporaba piškotkov

Da bi izvedeli, kako uporabljamo piškotke, si preberite našo Politiko o piškotkih ,

Prodajalec: PLANT GARDEN d.o.o.  za proizvodnjo in trgovino s sadikami in okrasnimi rastlinami, Miholjački Poreč, E. Kraja 4, OIB: 45076958521, E-poštni naslov: [email protected]

Back to Top
Izdelek %s je dodan v košarico.