fbpx

Politika o piškotih

Home / Politika o piškotih

Politika o piškotkih

Naša politika o piškotkih pojasnjuje, kaj so piškotki, kako jih mi uporabljamo, kakšno izbiro imate v povezavi z njimi in kako lahko najdete dodatne informacije v povezavi s piškotki. Z uporabo te spletne strani se strinjate uporabo piškotkov.

Kaj so piškotki?

Piškotek je informacija, ki je shranjena na Vaš računalnik s strani spletne strani, ki se jo obiskali. Piškotki običajno shranjujejo Vaše nastavitve, nastavitve za spletno stran, kot sta npr. prednostni jezik in naslov. Pozneje, ko spet odprete isto spletn ostran, spletni brskalnik pošilja nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani. To strani omogoča, da prikaže informacije, ki so prilagojene Vašim potrebam.

Piškotki lahko shranijo širok razpon informacij, vključno z osebnimi informacijami (kot je npr. Vaše ime ali e-poštni naslov). Vseeno je lahko ta informacija shranjena samo, če Vi to omogočite – spletne strani namreč ne morejo dobiti dostopa do informacij, katerih jim niste dali, in ne morejo dostopati do drugih datotek na Vašem računalniku. Aktivnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov Vam niso vidne. Kljub temu je možno nastavitve spletnega brskalnika spremeniti, tako da sami izbirate, ali boste zahteve po shranjevanju piškotkov odobrili ali zavrnili, ter odstraniti shranjene piškotke kar avtomatsko pri zapiranju spletnega brskalnika ipd.

Kakšne piškotke uporabljamo in zakaj?

Začasni piškotki se odstranijo z računalnika po zaprtju spletnega brskalnika. Z njihovo pomočjo spletna mesta shranjujejo začasne podatke, kot so npr. navedbe v nakupovalni košarici. Mi jih uporabljamo, da omogočimo dostop do vsebine.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo na računalniku ob zaprtju spletnega brskalnika. Z njihovo pomočjo spletna mesta shranjujejo podatke, kot so uporabniško ime za prijavo in geslo, tako da se Vam ni treba pri obisku določenega spletnega mesta vsakič znova prijaviti. Trajni piškotki bodo ostali na računalniku več dni, mesecev, pa tudi let. Mi uporabljamo trajne piškotke, da bi bolje razumeli uporabnikove navade, saj lahko tako izboljšamo stran skladno z Vašimi navadami. Ta informacija je anonimna – ne vidimo individualnih podatkov uporabnika.

Seznam piškotkov

 

Piškotih Ime Namen
Google Analytics _dc_gtm_UA-#_ga

_gid

collect

Te piškotke uporabljamo z namenom pridobivanja informacij o tem, kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za izdelavo poročila in izboljšanje strani. Piškotki pridobivajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kod obiskovalci prihajajo oz. dostopajo do spletne strani in katere posamezne strani obiskujejo. Če teh piškotkov ne dovolite, Vašega obiska ne bomo vključili v našo statistiko.
Delovanje spletne strani _cfduid Ta piškotek uporablja servis Cloudfare za identifikacijo zanesljivega spletnega prometa.
Marketing r/collect Začasni piškotek servisa Doubleclick je namenjen spremljanju oz. beleženju obnašanja obiskovalcev.

Kakšna je Vaša izbira glede piškotkov?

S preklicem oz. zavrnitvijo piškotkov se odločate, da ne boste dovolili shranjevanja piškotkov na Vašem računalniku. Nastavitve piškotkov je možno nadzorovati in konfigurirati v Vašem spletne brskalniku. Za informacije o nastavitvah piškotkov izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Opera (angleška stran)

Safari

Zavedajte se, da lahko z blokiranjem piškotkov še naprej pregledujete to spletno stran, vendar nekatere njene možnosti Vam morda ne bodo dostopne.

Če želite izvedeti več o piškotkih, vključno z informacijami o tem, kako se piškoti postavijo in kako lahko z njimi upravljate ali jih izključite, obiščite spletno stran www.allaboutcookies.org ali www.youronlinechoices.eu. Če želite onemogočiti spremljanje prek servisa Google Analytics na vseh spletni mestih, obiščite spletno stran http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Spremembe naše politike o piškotkih

Vsako spremembo naše politike o piškotkih bomo objavili na tej strani. Prosimo Vas, da občasno obiščete to stran tudi zaradi informiranja o spremembah naše politike o pičkotkih. Ta politika o piškotkih je nazadnje spremenjena 31.8.2019. in kot končna verzija nadomešča vsako drugo politiko o piškotkih, ki je veljala dotlej.

Kontakt

Vsa vprašanja, komentarje in zahteve, povezane s to politiko o piškotkih, pošljite na naslov Prodajaleca tukaj ali na e-naslov